" Persoonlijk ben ik altijd bereid te leren, alleen vind ik het niet altijd leuk de les gelezen te worden. "
(Brits staatsman Winston Churchill, 1874-1965)

Trude Maas-De Brouwer
Trude.nl

 

 ToezichtTalent Onderwijs Eerste KamerOndernemen ICTAan het woord |

Visie | Concreet | Publicaties | Speeches

Sociaal verantwoord ondernemen: Publicaties

Ontslag Fiorina aanmoediging voor vrouwen

Dit artikel is verschenen in Het Financieele Dagblad van 16 februari 2005

Het ontslag van Carly Fiorina van Hewlett Packard zou vrouwen kunnen aansporen niet te kiezen voor 'human resources' maar voor 'profit and loss'

Klik hier voor het volledige artikel

Arbo Unie benoemt twee nieuwe commissarissen

10 november 2003, Persbericht

Arbo Unie heeft onlangs twee nieuwe commissarissen benoemd:
Prof. Dr. L. (Louise) Gunning en Drs. T. (Trude) Maas.
Maas treedt per 3 december 2003 toe en volgt Sybilla Dekker op, die is benoemd tot minister van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM).
Over Arbo Unie zegt Maas: 'Het is een interessante organisatie die voor veel verschillende organisaties werkt. Ik denk dat ik mijn ervaring met cultuurpatronen bij Arbo Unie goed kan inzetten.'

Klik hier voor het volledige persbericht

Trude Maas - de Brouwer nieuwe voorzitter van Opportunity in Bedrijf

oktober 2003, Persbericht

Per 1 oktober 2003 wordt Trude Maas - de Brouwer voorzitter van Opportunity in Bedrijf. Zij volgt Sybilla Dekker op, die vanaf de oprichting in 1996 voorzitter van Opportunity in Bedrijf is geweest.
"Mijn streven is dat Opportunity in Bedrijf zichzelf uiteindelijk overbodig zal maken. Helaas is de achterstand van vrouwen in hogere functies echter nog zo groot, dat door hen nog heel veel werk moet worden verzet," aldus Trude Maas - de Brouwer.

Klik hier voor het volledige persbericht

Tussen twee werelden.Trude Maas; Vrouwen moeten niet teveel klitten
Woman at work, Voorbeeld vrouwen, 2002

Met vragen over strategie om meer vrouwen aan de top te krijgen in het bedrijfsleven, in de ambtenarij, in de politiek. de stellingname van Trude Maas is ondubbelzinnig. Het 'vrouwen-onder-elkaar'en 'vrouwen-samen-een-front' ter meerder eer en glorie van de positie van de vrouw, is niet aan haar besteed. "Als vrouwen met hun gezicht naar elkaar gaan staan, staan ze met de rug naar de rest van de wereld. Dergelijk klitten vind ik gevaarlijk. Vrouwen moeten zich niet tot kaste verklaren, daar doe ik niet aan mee."

Klik hier voor de volledige column

Diversiteit, februari 2002, Opportunity in bedrijf

Natuurlijk is het niet voor niets dat een toenemend aantal CEO's maandelijks gesprekken heeft over hun bedrijf met een verticale doorsnede van de medewerkers. Kennelijk hebben zij goed begrepen dat uit de monocultuur waarmee zij zich omgeven weten, vnl. gefilterde informatie komt. En dat juist andere mensen uit de organisatie -mits ze zich onafhankelijk en veilig voelen en ook nog eens merken dat er oprecht waarde gehecht wordt aan hun mening- heel goed aan de bovenbaas kunnen vertellen wat ze van een aantal zaken vinden. Dat kan gouden momenten opleveren, zo weet ik uit ervaring.

Klik hier voor de volledige column

Tijd voor een flink generatieconflict, 14 september 2002, Telegraaf

Vader en kind

Het is mijn doel dat ik mensen hun talenten laat herkennen en benutten. Voor mij is de kern van het leven dat je je eigen pad vindt en de ruimte krijgt om die of te lopen. Je kunt niet alleen met je ratio leven, je emotie en je passie moeten er ook bij zijn. Ik accepteer dat iedereen anders is en een ander talent heeft.

Klik hier voor het volledige artikel

2002, Opzij

'Goeddraaiende bedrijven zijn randvoorwaarden om leuke dingen te kunnen doen. Er is meer dan alleen winst maken, zoals prettig werken met zijn allen, van hoog tot laag. Want we leven maar een keer. Met dat in mijn achterhoofd voel ik me verantwoordelijk voor bedrijven en instellingen.

Klik hier voor het volledige artikel